Ethiek

Opgezette witte pauwstaart duif vogel luxury by nature opgezette dierenWij zijn onze winkel begonnen door de passie voor dieren en de fascinatie voor de natuur. We willen heel graag deze passie met anderen delen. Daarom zijn we ook erg kritisch waar onze opgezette dieren vandaan komen. Wij kunnen met zekerheid stellen dat al onze dieren of een natuurlijk dood of door ziekte zijn te komen overlijden.

Vele van onze (zeldzame) dieren komen uit dierentuinen of bij kwekers vandaan. De meeste kwekers zijn – net als wij – liefhebbers,die voor hun hobby bepaalde rassen in stand willen houden.

Daarom is het ook vanzelfsprekend dat wij alleen maar handelen in opgezette dieren waar alle benodigde papieren bij zitten. Denk aan een herkomstverklaring of een CITES-bewijs.

Wij verkopen ook niks wat gerelateerd is aan olifanten, neushoorns of mensapen.

Bij voorkeur verkopen wij niets van de wildbanen. Maar voor bijvoorbeeld onze zebrahuiden maken we gebruik van de gecontroleerde legale handel. En betalen we daar graag wat extra voor. Want ook wildbeheer is noodzakelijk om soorten in stand te houden.